Caroline tränar (?!)

Jag har börjat träna. Den sista i världen man trodde skulle gymma och sånt. Men nu blev det så. Och jag älskar det.

Ny plan

Kategori: Gym

JAHA, så jag har gått och skaffat något av en träningsplan. Eller ja, mer plan än "jaha, jag gör väl lite såhär då". På knäböj och marklyft har jag från och med idag lekt "reverse pyramid", och tänkte väl att jag testar det i allafall ett par månader eller så. Varför, kan man fråga sig. Jo, pga kul att prova lite. Jag har blivit så van vid hur jag brukar göra, och då blir det väl inte lika kul längre, och lätt att fastna i att inte pressa mig själv. Typiskt svindåliga grejer, helt enkelt. Så såhär såg det ut idag:
 
Roddmaskin: 5 minuter, nivå 8
Negativa chins: 3x3
Knäböj: 1x5 på 25kg, 30kg, 35kg + 1x6 32,5kg + 1x7 30kg
Marklyft: 1x5 på 40kg, 50kg, 60kg + 1x6 55kg + 1x7 50kg
Bänkpress med hantlar: 10+7+8 8kg/hantel och 7+10 7kg/hantel
 
Det var det alltså. Dvs, gradivis öka upp till toppvikten, och sen sänka lite igen men göra fler reps. Med tumregel att om man klarar tyngsta så höjs vikterna vid nästa gymtillfälle. Och eftersom jag kunde idag så höjer jag nästa gång, dvs torsdag eller fredag, eftersom Campushallen är dåliga och har stängt på onsdag. Typiskt töntigt av dem. 
Man skulle kunna fråga sig varför jag inte kör samma princip på bänkpress, och det beror dels på att jag är svag så där kör jag hellre till failure pga känns bra. Plus att eftersom jag är svag så kör jag ju med hantlar istället för stång, och jag är för lat för att hålla på och byta hantlar tusen gånger. Det känns drygare än att lägga på/ta bort viktplattor. Kanske är det en orimlig lathet, inser jag nu när jag skriver det. Men så är det iaf. Det får vänta ett tag. 
Chinsen tänker jag fortsätta som jag relativt nyligen börjat, för det känns bra så. Fler set fick jag ju jävla ont av (eller det slutade iaf göra massa ont hela tiden när jag drog ner på seten), och att omfördela repsen känns onödigt osv.
 
Så att så är det. Helt skönt att vara hemma igen, och kunna återgå till de vanliga rutinerna vad gäller kost och träning. Semestern var iofs inte ens en vecka, men jag hann klart börja sakna vardagen.