Caroline tränar (?!)

Jag har börjat träna. Den sista i världen man trodde skulle gymma och sånt. Men nu blev det så. Och jag älskar det.

Matfunderande.

Kategori: Kroppsligt, Mat

Jag har funderat lite extra över det här med mat och sånt under senaste dagarna. Jag är mycket för att lita på att det där sköter sig själv, är jag hungrig så behöver jag äta, och då gör jag det. Har man sett det där youtubeklippet som jag la upp för ett tag sen så fattar man varför det är rimligt att lita på kroppen i det avseendet, bara man ser till att hålla en låg insulinnivå i kroppen. Dvs håller sig borta från kolhydrater. Då fixar kroppen balansen bra själv, eftersom de hormoner som reglerar hunger inte blockas av insulinet. Jag vet ju själv hur jag varit förut, när jag ätit "vanligt", var klart mer hungrig då än vad jag är nu.
Men. Ja. Jag äter istället protein och fett. Funkar himla bra för mig. Men jag har ändå börjat fundera på om jag kanske äter för mycket fett. Jag har ingen aning varken hur mycket kcal jag får i mig, eller hur mycket jag borde få i mig, för den delen. Och jag tänker fan inte börja räkna heller, för det verkar svindrygt och jag ser egentligen inte riktigt poängen med det, om man äter som jag gör. Jag behöver inte mer att tänka på, och kroppen är ju nöjd som det är.
Fast jag är kanske inte nöjd. Jag skulle gärna vara mer liksom.. slimmad. Nu varken äter eller tränar jag för vad jag antar att man kan kalla "de estitiska fördelarna", utan för att jag mår bra av det, men om man ändå håller på, liksom. Och nä, jag vet, jag är inte så himla stor nu, men liksom.. Ändå. Det kan alltid bli bättre, och sålänge kroppen ändå är nöjd och mår bra så finns det ju ingen anledning att inte sträva efter att bli så nöjd som möjligt.
 
Och det vore inte svårt för mig att minska på fettet. Bara att äta mindre av de saker jag brukar äta som innehåller mycket fett. Inga konstigheter. Meeen å andra sidan så vill jag ju inte heller riskera att få i mig för lite energi.
Äh, jag vet fan inte. Kanske borde jag bara vara nöjd med de rutiner jag har. Mår ju ändå bra av dem.