Caroline tränar (?!)

Jag har börjat träna. Den sista i världen man trodde skulle gymma och sånt. Men nu blev det så. Och jag älskar det.

Torsdagsdejt

Kategori: Gym

Jag och Henrik körde en torsdagsdejt idag. På torsdagar brukar jag gymma utan sällskap, men Henkes träningsschema blev lite förskjutet, så idag var han med ändå! Yay! Varannan vecka gör vi dessutom typ samma övningar (idag tex började vi båda med knäböj och bänkpress, men sen gjorde vi olika. Han bara "eh, jag ska vadfanheterdetens, det är det ingen som någonsin kommer ihåg om man heter Caroline, men kanske något med power som ser superjobbigt ut?". Jag gör inte den. Men nu när jag tänker på det så kanske jag skulle ta och prova! Kan vara kul.), och det är lite skoj. Bortsett från det att jag har svårt att inte jämföra mig, och väl känner mig supersvag när Henke står i lyftarpodiet bredvid och knäböjer 100+ kg, medan jag bara "nämen jag knäböjer väl inte ens hälften av vad jag själv väger då och uppenbarligen kan jag inte räkna heller för det är väl ganska exakt det jag faktiskt gör." Jaja. Torsdagspasset:
 
Roddmaskin: 5 minuter, nivå 8
Knäböj: 5x8 27,5kg
Bänkpress: 9+10+12+11+13 16kg.
Russian twist: 3x20 15kg
Och sjukgymnastikövningarna i pauserna mellan setten.
 
Passet gick i vilket fall finfint för mig. Teknikfokuset fortsätter, och jag funderar på om jag ska höja lite på knäböjsvikten på måndag. Kanske är det dags. Jag tror det gick rätt bra idag. Testade lite med att lägga stången längre upp än vad jag brukar, mer på axlarna än på ryggen, och det kändes typiskt bra. Provade också att hålla stången både så att jag håller händerna närmre axlarna, och så att jag håller i stången mindre med händerna, än vad jag brukar göra. Handleder och sånt, det är svårt för mig att hitta en utgångspunkt som är både bekväm och bra för dem. Men att lägga stången högre upp hjälpte, tror jag. Det blev också lättare att hålla tyngdpunkten längre bak, kändes som att jag då hade lättare att ta i med hälarna, och inte tendensera att lägga tyngden på tårna. Superbra! 
 
Bänkpressen gick bra med, tyckte jag. Höjde vikten med ett kilo, och klarade många reps på det. Det, i kombination med att Henke sa att jag har bättre teknik i den övningen i slutet på settet när det är tungt, antyder väl att jag borde höja vikten ännu mer nästa gång.