Caroline tränar (?!)

Jag har börjat träna. Den sista i världen man trodde skulle gymma och sånt. Men nu blev det så. Och jag älskar det.

Spänna

Kategori: Träning

En sak jag tänkt på vid ett flertal tillfällen (men iallafall inte minns att jag skrivit om här), det är det här med att spänna sina muskler. Jag är jättedålig på det. Vet liksom inte riktigt hur man gör. Om jag anstränger mig kan jag spänna magen en liten stund, men tappar det igen fort. Och jag tror inte att det har att göra med att jag är svag, för så jävla svag är jag faktiskt inte.
 
Och det här är jävla dåligt. Som idag på coren, instruktören börjar med att säga att de inre magmusklerna vill vara spända typ hela tiden, och så förklarar hon hur man liksom gör för att känna hur det känns när de är spända (hosta). Okej. Inte så krångligt. Men att sen hålla det medan jag gör andra saker? Helt jävla omöjligt. Tappar det på en gång.
Hen påminde om det igen lite senare, när vi skulle göra en övning där utgångspunkten är att stå på alla fyra. "Se till att spänna maga ordentligt nu!" Eh. Gör det själv då, om det är så jävla lätt. Och så gör alla andra det, och man bara "jaha, men fan, ARGH!" Fast i mitt huvud alltihop.
 
Så hur fan gör man? Jag fattar ju att träningen blir mycket bättre om man faktiskt lyckas med detta, och jag vill ju ha så effektiv träning som möjlig. Hur gör man för att spänna då tex magen, samtidigt som man gör annat? Spänna magen samtidigt som man gör knäböj, till exempel? Oooomöjligt. Tills jag lär mig.